„Ģimenes aptiekas” Latvijas skolēnu olimpiāžu uzvarētājiem dāvina teātra abonementus
Publicēts 6. martā, 2012.
Veicinot teātra kultūru sabiedrībā un atbalstot ģimenes vērtības, „Ģimenes aptiekas” februāra beigās vienkopus pulcēja Latvijas izcilākos skolēnus dažādās mācību disciplīnās - apsveica par izciliem rezultātiem mācību priekšmetu olimpiādēs un dāvināja viņu ģimenēm vitamīnus un Latvijas Nacionālā teātra abonementus.

Dāvanas no „Ģimenes aptiekām”, tostarp 120 abonementus uz piecām Latvijas Nacionālā teātra izrādēm saņēma 2010./ 2011. mācību gada mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji, viņu ģimenes un skolotāji.

„Teātris iedvesmo, sniedz pozitīvas, atmiņā ilgi paliekošas emocijas kā lieliem, tā maziem teātra apmeklētājiem. Meistarīgais režisoru un aktieru sniegums ne tikai izklaidē un liek smieties līdz asarām, bet arī sniedz iespēju gūt dažādas dzīves atziņas, aizdomāties par mums svarīgo. Lai arī mācībās ļoti svarīga ir paša skolēna vēlme apgūt zināšanas, tomēr būtisks ir arī vecāku un skolotāju atbalsts. Tāpēc pēc labi paveikta darba un izciliem sasniegumiem ar prieku dāvājam skolēniem, viņu ģimenēm un skolotājiem iespēju teātrī visiem kopā kvalitatīvi pavadīt laiku un atpūsties no ikdienas darbiem un steigas,” saka „Ģimenes aptieku” valdes locekle Vizma Vīksna.

„Latvija var lepoties ar skolēnu sasniegumiem kā Latvijas, tā starptautiskajās mācību priekšmetu olimpiādēs, no kurām ik gadu mūsu mazās Latvijas skolēni atved zelta, sudraba un bronzas medaļas. Tas apliecina skolēnu zināšanas, erudīciju, prasmes konkurēt zināšanu tirgū ar lielajām valstīm,” par skolēnu sasniegumiem stāsta Agra Bērziņa, Valsts izglītības un satura centra vadītāja vietniece un Interešu izglītības un tālākizglītības departamenta direktore, piebilstot, ka pēdējos gados augsti rezultāti sasniegti tieši ķīmijas, informātikas, matemātikas, bioloģijas, fizikas, vides projektu olimpiādēs.

Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis pasākuma laikā pastāstīja, ka dāvinātajā abonementā ir iekļautas piecas Latvijas Nacionālā teātra izrādes: Valtera Sīļa režisētā sāpīgi smieklīgā ģimenes drāma „Osedžas zeme”, Indras Rogas iestudētā izrāde „Ideāls zaglis”, Valtera Sīļa politiskais kabarē, kas tapis, konsultējoties ar žurnālistu Jāni Domburu, - „100 grami žurka” un Kirila Serebreņņikova izrāde „Voiceks”. Kā piektā abonementa izrāde būs nākamās teātra sezonas jaunums, ko Latvijas Nacionālā teātra direktors vēl neatklāja, lai saglabātu pārsteigumu.

Pēc dāvanu saņemšanas mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji devās skatīties abonementa pirmo izrādi „Osedžas zeme”. Pirms tam viņiem bija iespēja arī satikties ar šīs izrādes režisoru Valteru Sīli un vienu no izrādes aktieriem Juri Hiršu, kurš sniedza arī muzikālu apsveikumu.

Svinīgās ceremonijas laikā „Ģimenes aptieku” dāvanas tika pasniegtas franču valodas, vēstures, latviešu valodas, literatūras, krievu valodas, matemātikas, informātikas, ķīmijas un citu mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētājiem – skolēniem no Rīgas, Ogres, Limbažu, Siguldas, Valmieras, Madonas, Jēkabpils un citu pilsētu skolām.

„Ģimenes aptiekas” veicina teātra kultūru sabiedrībā jau vairākus gadus, iepriekš teātra abonementus dāvinot Latvijas audžuģimenēm. Tāpat vairākus gadus jau tradicionāls „Ģimenes aptieku” atbalsts ir arī teātra vecmeistariem kopā ar Latvijas Teātra darbinieku savienību dibinātā Teātra Zelta fonda ietvaros.

„Ģimenes aptiekas” ir ilggadējs Latvijas Nacionālā teātra atbalstītājs.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: