Aicina palīdzēt postošā ugunsnelaimē cietušai Ģēģeru ģimenei
Publicēts 4. novembrī, 2011.
Alojas novada Brīvzemnieku pagastā Ģēģeru ģimene, kurā aug arī trīs mazi bērni, 30.oktobrī postošā ugunsgrēkā zaudēja savas mājas un visu iedzīvi. Lai operatīvi sniegtu atbalstu bez pajumtes palikušajai astoņu cilvēku ģimenei, "Paēdušai Latvijai" komanda organizē mobilo palīdzības punktu pie lielveikala "Maxima XX" Limbažos, Stacijas ielā 8. Šo piektdien, 4.novembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 cilvēki ir aicināti ziedot Ģēģeru ģimenei visnepieciešamāko - būvmateriālus, sadzīves tehniku, traukus un citas sadzīves lietas.

Šajās dienās ģimeni atbalstīt cenšas gan vietējie iedzīvotāji, gan pašvaldība, kas ierādījusi pagaidu dzīvokli. To nepieciešams remontēt un iekārtot, tāpēc Ģēģeru saimei nepieciešamas dažādas sadzīves lietas, sākot no traukiem un beidzot ar veļas mašīnu un ledusskapi. Sadarbībā ar LNT raidījumu „Degpunktā” un ar veikalu tīkla „Maxima” atbalstu projekta „Paēdušai Latvijai” ietvaros cietušajiem jau nogādātas pārtikas pakas, kuru produkti noderēs ikdienas maltītēm ilgākā laika posmā.

Patlaban pieaugušie ģimenes locekļi mitinās pie kaimiņiem. Lai vienu, astoņus un divpadsmit gadus vecās atvases nelaimi pārdzīvotu vieglāk, mamma Olga viņiem atradusi pajumti pie savas māsas. Bērni ugunsnelaimē zaudējuši ne tikai mājas, drēbes un sadzīves lietas, bet arī savus mīluļus - bojā gājis bērnu lolotais papagailis, jūrascūciņa un šinšilla.

"Lai arī pagaidām ir atrasts risinājums un Ģēģeru ģimenei ir nodrošināts jumts virs galvas, nepieciešams cilvēku atbalsts, lai kuplā saime palēnām varētu atjaunot savu dzīves ritējumu un radīt vietu, ko atkal saukt par savām mājām. Zinot viņu apņēmību, strādīgumu un cītību, ar smagu darbu taps jaunas mājas. Tāpēc aicinu ikvienu, īpaši Alojas un Limbažu reģiona iedzīvotājus, iesaistīties, izrādīt atbalstu un doties ziedot uz palīdzības punktu pie lielveikala "Maxima XX", lai jaunā ģimene iespējami ātrāk un vieglāk pārdzīvotu liktenīgo nelaimi," aicina „Latvijas Samariešu apvienības” projektu vadītājs Mārtiņš Etkins.

„Ziedot.lv” aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju atbalstīt projektu „Paēdušai Latvijai”, izmantojot „Maxima” veikalu tīklā izvietotās ziedojumu kastītes, kā arī ziedot portālā www.paedusailatvijai.lv, kur iespējams atrast plašāku informāciju par projektu. Uzņēmumi aicināti ziedot arī pārtiku, kas noderēs citām nelaimē nonākušām ģimenēm.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: