Aptauja: šovasar pirktākie apavi - gaišas sandales un melnas iešļūcenes
Publicēts 5. augustā, 2010.
Gaišas sieviešu sandales un melnas vīriešu iešļūcenes – tādi ir šīs vasaras sezonas visvairāk pirktākie apavi, noskaidrots tirdzniecības centra “Domina” apavu veikalu aptaujā.

Aptaujā pēc sandalēm (tās norādīja 28% respondentu) kā nākamās visvairāk pirktās vasaras sezonas sieviešu kurpes tika minētas siksniņkurpes uz papēža, aiz sevis atstājot balerīnas un iešļūcenes. Kā norāda „Dominas” apavu veikalu personāls, visbiežāk šīs kurpes tiek iegādātas baltā vai bēšā krāsā. Aizvien tiek novērtēti un pirkti arī klasiski melni apavi. Savukārt tās jaunkundzes un dāmas, kuras vēlas šo vasaru padarīt vēl krāsaināku, izvēlas kurpes rozā - nākamajā šīs vasaras populārākajā apavu krāsā. Kā liecina aptauja, šovasar sievietes labprāt iegādājas apavus arī ar dažādiem papildu elementiem, piemēram, ziedu rotājumiem un akmentiņiem.

 Savukārt stiprā dzimuma pārstāvji karstākajā gadalaikā visbiežāk sev izvēlas iešļūcenes (26% gadījumu). Gana populāras ir arī sandales, un tikai nedaudz zemāku pozīciju vīriešu vasaras apavu topā ieņem sporta un slēgti brīvā laika apavi. Salīdzinot ar sievietēm, vīriešu iecienītākās apavu krāsas šovasar krasi neatšķiras - visbiežāk viņi iegādājas kurpes melnā, bēšā, baltā vai brūnā krāsā.

 Atbildot uz jautājumu par visbiežāk izvēlētajiem apavu materiāliem, respondenti atklāja, ka šajā vasaras sezonā visvairāk tiek pirkti ādas apavi. Teju tādu pašu popularitāti ieguvušas arī mākslīgās ādas un auduma kurpes, bet kā nākamie pārdotākie ir zamšādas apavi. Aptaujas dalībnieki novērojuši vēl kādu tendenci - salīdzinot ar iepriekšējo vasaras sezonu, visvairāk ir palielinājies tieši mākslīgās ādas un tekstila apavu pieprasījums, jo tiem ir lielāka krāsu daudzveidība.

 Noskaidrojot, cik daudz naudas daiļais dzimums ir gatavs atvēlēt šīs sezonas apavu iegādei, secināts, ka veidojas trīs skaitliski faktiski vienādas sieviešu grupas 28-30% apmērā. Pirmā grupa iegādājas apavus, kuru cena nepārsniedz 20 latus. Otrā ir gatava apavu pārim tērēt no 20 līdz 40 latiem, bet trešā – līdz pat 60 latiem. Savukārt vīrieši vasaras apaviem tērē summas, kas lielākoties jeb 67% gadījumu ir cenu intervālā no 20 līdz 40 latiem.

 Izvērtējot šī un pērnā gada tendences, tikai retais aptaujātais apavu veikala pārstāvis apgalvo, ka vidējā pirkuma summa ir palikusi nemainīga. Daudz biežāk aptaujātie apliecina, ka kopumā vidējā apavu iegādei atvēlētā naudas summa ir palikusi mazāka, kas skaidrojams ar apavu cenu krišanos un cilvēku pirktspējas samazināšanos.

 Tāpat novērots, ka šajā sezonā vīrieši apavus iegādājas retāk nekā sievietes. Viņas, šķiet, daudz mazāk spēj turēties pretī jaunu apavu iegādes kārdinājumam. Un tas arī nav jādara, jo līdz pat 8.augustam tirdzniecības centrā „Domina” notiks lielā izpārdošana jeb „Bazārs”. Tā laikā mīļākā modeļa, krāsas vai materiāla kurpes var iegādāties ar līdz pat 90% atlaidi. Pārdošanā ir pieejami apavi pat par 1,29 Ls, 1,99 Ls, 2,99 Ls un 4,99 Ls. Par daudz zemākām cenām nekā ierasts „Bazāra” laikā var iegādāties arī daudz citu preču – apģērbu, rotaslietas, aksesuārus, somas, mājas tekstilu, bērnu preces un sadzīves tehniku.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: