Enefit Latvijas uzņēmumiem piedāvā Zaļo enerģiju
Publicēts 11. novembrī, 2011.
Baltijas lielākā elektroenerģijas ražotāja AS Eesti Energia meitas uzņēmums Latvijā SIA Enefit šodien pasniedza Latvijā pirmo Zaļās enerģijas sertifikātu uzņēmumam Baltic Candles. Tādējādi tika atzīmēta uzņēmuma produkta - Zaļās enerģijas - ieviešana Latvijas tirgū. Šis produkts nodrošina to, ka 100% visa klientam pārdotā elektroenerģija ir saražota no vēja enerģijas, tātad pilnībā izmantojot tikai atjaunojamos enerģijas avotus.

Zaļās enerģijas produkts ir vecākā atjaunojamo energoresursu preču zīme Austrumeiropā, un Eesti Energia Igaunijā to ieviesa jau 2001. gadā. To, ka pilnīgi visa šī produkta ietvaros piedāvātā elektroenerģija tiek saražota no atjaunojamajiem energoresursiem, garantē neatkarīga auditora atzinums, kas ik gadu pārbauda uzņēmumu Eesti Energia un Enefit saražotās un pārdotās Zaļās enerģijas apjomus.

„Līdz ar zaļā dzīvesveida popularitātes pieaugumu aug arī klientu skaits, kas vēlas izmantot Zaļo enerģiju. Pašlaik Zaļo enerģiju Igaunijā izmanto aptuveni 5300 Eesti Energia klientu, no kuriem lielākā daļa – 4600 – ir mājsaimniecības. Lai arī Zaļās enerģijas izmaksas ir augstākas, daudzi klienti labprāt veic šo ieguldījumu, lai rūpētos par apkārtējo vidi. Turklāt uzņēmumiem tā ir arī laba iespēja sniegt pievienoto vērtību saviem pakalpojumiem vai ražotajiem produktiem. Mēs sagaidām, ka 2011. gadā visi Eesti Energia un Enefit klienti kopumā patērēs aptuveni 33 000 MWh Zaļās enerģijas, novēršot vairāku miljonu kubikmetru CO2 izmešu nonākšanu atmosfērā. Šāds apjoms ir līdzvērtīgs 7000 automašīnu radītajiem izmešiem gada laikā,” skaidro Aivar Tihane, Enefit valdes priekšsēdētājs.

Noslēgtais līgums par Zaļās enerģijas piegādi Baltic Candles ražotnei Dobelē paredz, ka gada laikā uzņēmums patērēs aptuveni 2500 MWh elektroenerģijas, kas ļaus ietaupīt vismaz miljons kubikmetru CO2 izmešu.

„Mūsu uzņēmums ir nolēmis domāt zaļi, - tas nozīmē, ka ļoti piedomājam, lai mūsu ražotais produkts būtu videi draudzīgs. Baltic Candles ir radīti jauni sveču veidi, kuros ne tikai izmantotās izejvielas ir no atjaunojamiem resursiem, bet arī to ražošanā tiek izmantota Zaļā enerģija. Šo jauno produkcijas līniju  pircēji jau ir novērtējuši un izrāda lielu interesi. Pirmie pasūtījumi jau tiek piegādāti veikalu tīkliem Eiropā. Tas pierāda, ka šī ideja ir bijusi pareiza un Baltic Candles plāno strādāt šajā virzienā arī turpmāk,” stāsta Jens Thorups Thogersens, Baltic Candles rīkotājdirektors.

2010. gadā Eesti Energia kopumā saražoja 90 000 MWh enerģijas no atjaunojamajiem energoresursiem. Šī enerģija galvenokārt iegūta Aulepa vēja parkā, kas ir lielākais vēja parks Baltijā. Tāpat arī vēja enerģija tiek iegūta Virtsu un Ruhnu (Roņu) salās. Pašlaik Eesti Energia attīsta jaunus vēja parkus uz slēgta pelnu lauka pie Narvas elektrostacijas un Paldiski apgabalā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: