ES dārza svētku Brīvā skatuve: norūdi veselību kopā ar Inesi Ziņģīti un uzdejo ar Latvijas senioriem!
Publicēts 11. maijā, 2012.
Papildus desmit tematiskajām teltīm, kas sestdien, 12. maijā būs atvērtas Eiropas Savienības (ES) dārza svētkos Vērmanes dārzā, visas dienas garumā Dīva Reiznieka vadībā jautras un aizraujošas aktivitātes notiks uz svētku Brīvās skatuves, kur uzstāsies dejotāji, aktieri un citi mākslinieki. Šogad dārza svētki ir veltīti Eiropas aktīvas novecošanas un paaudžu solidaritātes gadam, tāpēc svētku apmeklētājiem būs iespējams vērot visdažādāko gadagājumu mākslinieku uzstāšanos.

Brīvās skatuves programma tiks atklāta plkst. 12:10 ar deju grupas „Dzirnas” uzstāšanos, savukārt no plkst. 12:30 pusotru stundu skatītājus priecēs Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Latvijā organizētā teātra skeču konkursa „Es, mēs un ES” finālistu priekšnesumi. Šajā konkursā piedalīties tika aicināti amatierteātri ar dažādu paaudžu dalībniekiem, un sestdien žūrijas izvēlētie četri finālisti skatītāju priekšā cīnīsies par galveno balvu – aktiermākslas meistarklasi nozares speciālistu (aktieru, režisoru, horeogrāfu) vadībā.

Pēc skeču konkursa noslēguma uz Brīvās skatuves kāps Eiropas ritma darbnīcas dalībnieki, bet no plkst. 14:00 ar interesentiem tiksies enerģiskā Inese Ziņģīte, kura šogad ir arī ES dārza svētku Labas gribas vēstniece. Viņas uzraudzībā svētku dalībnieki varēs mācīties, kā izpildīt vienkāršus un efektīvus vingrinājumus asinsrites uzlabošanai, kā arī saņemt praktiskus padomus veselības stiprināšanai un rūdījumam.

Pēcpusdienā interesentus īru dejās apmācīs grupa „Celtic Rue”, savukārt VEF dzejas slamā uzstāsies jaunie un atraktīvie dzejnieki. Svētku dalībniekus priecēs aktīvā un sirsnīgā Latvijas senioru deju apvienība un čehu tautas mūzikas grupa „Jaro”, bet kā pēdējie dalībnieki plkst. 17:00 uz Brīvās skatuves kāps Dejas un personības kultūras centra „Idejas māja” pārstāvji, kas ikdienā piedāvā apgūt 30 dažādus deju stilus, kā arī veidot un attīstīt savu personību, un atgūt dzīves līdzsvaru.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: