EU-OSHA pasludina 2011. gada fotokonkursa uzvarētājus
Publicēts 23. novembrī, 2011.
Eiropas Darba drošības un veselības aizsardzības aģentūra (EU-OSHA) ir pasludinājusi uzvarētājus Eiropas fotokonkursā par drošību un veselības aizsardzību darbavietā. Veselīgu darbavietu samitā Bilbao pirmo vietu par fotogrāfiju "Šuvēja" ieguva poļu fotogrāfs Kžištofs Maksimovičs (Krzysztof Maksymowicz).

Otrajam EU-OSHA fotokonkursam, kurā profesionālie un amatieru fotogrāfi tika aicināti dalīties savā skatījumā uz drošību un veselības aizsardzību darbavietā, tika iesūtīts vairāk nekā 2500 pieteikumu no 36 Eiropas valstīm. Godalgoto fotogrāfiju, kurā tuvplānā atainotas šuvējas rokas darba laikā, atlasīja starptautiska profesionālo fotogrāfu žūrija un veselības un drošības eksperti, novērtējot tās "tīro vienkāršību, kura iezīmē risku novēršanu tā pamatformā“.  

Balvu piešķiršanas laikā EU-OSHA direktore Dr. Krista Sedlāčeka (Christa Sedlatschek) sacīja: „Nekas neuzrunā pārliecinošāk par tādu fotogrāfiju, kas rosina iztēli, rada emocijas un iesaista gan fotogrāfu, gan skatītāju. Ņemot vērā, ka ik gadu Eiropas Savienības 27 valstīs vien notiek vairāk nekā 7 miljoni nelaimes gadījumu un rodas 20 miljoni ar darbu saistīto slimību, šis Eiropas mēroga fotokonkurss palīdz labāk apzināt drošības un veselības aizsardzības jautājumus visā Eiropā, atbalstot mūsu uzdevumu padarīt Eiropas darbavietas drošākas, veselīgākas un produktīvākas.“

Žūrijas komisiju vadīja Darba drošības un veselības aizsardzības (DDVA) komunikācijas eksperts Peters Rimmers (Peter Rimmer), kam pievienojās trīs profesionālie fotogrāfi: Merthe Alarcons (Mertxe Alarcón) no Spānijas, Eiropas fotogrāfu federācijas ievēlētais priekšsēdētājs Jorgens Brants (Jørgen Brandt) un godalgotais fotožurnālists Marko Di Lauro (Marco Di Lauro), kā arī pieredzējušais DDVA plašsaziņas līdzekļu speciālists Vincents Obērs-Žakvins (Vincent Aubert-Jacquin).

Kžištofs Maksimovičs par savu godalgoto fotogrāfiju izteicās: „Uzņemot šo fotogrāfiju, es centos notvert vispārēju darba drošības atspoguļojumu, kas uzrunātu ikvienu. Un tā man radās doma nofotografēt sievieti-šuvēju ar adatu un uzpirksteni – rīku, kas pakāpeniski nolemts aizmirstībai.“

Kristofs Maksimovičs saņēma pirmo godalgu EUR 3000 vērtībā, savukārt otrā un trešā godalga EUR 2000 un EUR 1000 vērtībā nonāca attiecīgi pie Isas Kurta (Isa Kurtt) no Turcijas par viņa fotogrāfiju "Izaudz" („Grow Up“) un Sašas Kosanoviča (Saša Kosanović) no Horvātijas par foto "Zelta sijāšana" („Gold panning“). Pirmo reizi tika piešķirta jauniešu balva EUR 1000 apjomā labākajam kandidātam vecumā līdz 21 gadam, kuru šogad saņēma Pāvels Ruda (Paweł Ruda) no Polijas par savu iztēles bagāto un provokatīvo foto "Aukstais sendvičs" („Cold Sandwich“).


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: