Izsludina konkursu par labāko Rīgas īpašā kokteiļa nosaukumu
Publicēts 7. jūlijā, 2011.
Kamēr Rīgas bāros notiek degustācijas un balsošana par konkursa „Rīgas kokteilis” trīs labākajiem dzērieniem, sabiedrība ir aicināta iesaistīties arī konkursa otrajā kārtā – iesniegt savus variantus, kāds varētu būt Rīgas īpašā kokteiļa nosaukums.

Aizpildot anketu mājas lapā www.rigaskokteilis.lv, savu versiju Rīgas īpašā kokteiļa nosaukumam līdz 31.jūlijam var iesniegt ikviens interesents, kurš sasniedzis pilngadību. Paredzams, ka gaidāmais mūsu galvaspilsētas lepnums - speciālais Rīgas kokteilis - iedzīvosies daudzos Rīgas bāros un klubos un tiks iekļauts dzērienu kartēs, lai ar to varētu iepazīties Rīgas viesi no visas pasaules. Tādēļ konkursa organizatori rosina sabiedrību iesniegt nebijušus, skanīgus un Latvijas galvaspilsētas būtību raksturojošus kokteiļa nosaukumus.

Pirmās vietas ieguvējs, kura iesūtītais piedāvājums kļūs par jaunradītā Rīgas īpašā kokteiļa oficiālo nosaukumu, saņems 50 latu dāvanu karti izmantošanai „Latvijas balzama” veikalos. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji par radošo izdomu no konkursa organizatoriem saņems veicināšanas balvas.

Par konkursam iesniegtajiem nosaukumiem no to publicēšanas brīža līdz pat 2.augustam mājas lapā www.rigaskokteilis.lv notiks balsošana. Par īpašā Rīgas kokteiļa oficiālo nosaukumu kļūs tas ierosinājums, kurš pēc publiskā balsojuma un slēgtā žūrijas vērtējuma iegūs vislielāko punktu kopsummu.

Jūnija sākumā 22 bārmeņi gatavoja unikālus un iepriekš nebaudītus kokteiļus, kuru sastāvā tika izmantots arī „Rīgas Melnais Balzams”. Par trim labākajiem kokteiļiem tika atzīti bārmeņu Andra Noreiķa, Ivara Rutkovska un Māra Gerāna radītie dzērieni. Viņu kokteiļus līdz pat 31.jūlijam var nobaudīt un par tiem nobalsot „B-bārā” Torņa ielā 4 un Doma laukumā 2. Savukārt par īpaši organizētajām šo kokteiļu degustācijām vairāk iespējams uzzināt mājas lapā www.rigaskokteilis.lv.

Kopējie konkursa rezultāti tiks paziņoti 2011.gada 5.augustā „Kokteiļu svētku” laikā, kad tiks atklāts gan tas, kurš no trim finālistu darbiem kļūs par vēl vienu no galvaspilsētas vērtībām - Rīgas īpašo kokteili, gan arī īpašā kokteiļa nosaukums.

Konkursu „Rīgas kokteilis” organizē „Latvijas Bārmeņu federācija” kopā ar AS „Latvijas balzams” un alkoholisko dzērienu izplatītāju SIA „SPI Distribution (Latvia)”.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: