Labākā skotu viskija titulu jau ceturto gadu pēc kārtas iegūst Ballantine’s Finest
Publicēts 17. novembrī, 2011.
Viens no Eiropas atzītākajiem skotu viskijiem - Ballantine’s Finest pasaulslavenā viskiju pazinēja Džima Mjureja devītajā “Viskija Bībeles” (Whisky Bible) izdevumā jau ceturto gadu pēc kārtas atzīts par gada labāko skotu viskiju.

Lai pabeigtu ilgi gaidīto 2012.gada “Viskija Bībeli” (Whisky Bible), Mjurejs nogaršojis teju 1500 viskijus. Ballantine’s Finest viskijs no Mjureja saņēmis 96 punktus no 100 iespējamajiem, tādējādi jau ceturto gadu kļūstot par gada labāko jaukto skotu viskiju. Pasaulslavenais viskija eksperts Ballantine’s Finest dēvē par ievērojamu mākslas darbu. Tāpat Mjurejs teic atzinīgus vārdus par Ballantine’s vadošo viskija meistaru (Master Blender) Sandiju Haislopu (Sandy Hyslop): “Malkojot šo dzērienu, acumirklī ir skaidrs, ka šī viskija meistars ir viens no sava aroda labākajiem speciālistiem”.

Džims Mjurejs, kas tiek dēvēts par erudītāko viskija pazinēju, gadagrāmatu aizpilda, degustējot katru viskiju atsevišķi un piešķirot vērtējumu 100 punktu skalā. Kopējais vērtējums atspoguļo četrus galvenos kritērijus – smaržu, garšu, pilnību un sabalansētību. Pēc stingrā izvērtēšanas procesa Džims tikai dažiem viskijiem piešķir titulus par to izcilo kvalitāti.

„Saņemt šādu pasaulslavena viskiju eksperta novērtējumu par Ballantine’s Finest ir ļoti liels gods. Tas vēlreiz pierāda, ka vairāk nekā pirms simts gadiem radītā un gadiem izkoptā šī skotu viskija pievienotā vērtība jau ceturto gadu pēc kārtas pelnīti ļāvusi tam iegūt gada labākā standarta skotu viskija titulu,” saka Pernod Ricard Latvia mārketinga vadītāja Helēna Zakmane.

Džims Mjurejs, kurš ir uzkrājis 20 gadu pieredzi viskija industrijā, ir arī daudzu pārdotāko grāmatu par šo nozari autors, tādējādi gūstot arī plašu atzinību un pasaulē vadošā viskija eksperta statusu. Savas plašās zināšanas par viskiju pasaules aktualitātēm Mjurejs ik gadu atspoguļo aizraujošajā “Viskija Bībelē” (Whiskey Bible). Mjureja jaunākais veikums ir enciklopēdija, kurā apkopots vairāk nekā 4500 pasaules viskiju garšas toņkārtu, sākot ar pasaules slavu un atzinību iemantojušiem zīmoliem un beidzot ar mazāk zināmām viskija markām.

Ballantine's skotu viskija izcelsme meklējama 1800. gadā, kad parasts lauksaimnieka dēls Džordžs Ballantains (George Ballantine) izveidoja pārtikas veikalu Edinburgā. Viņš sāka piegādāt īpaši piemeklētas viskija šķirnes smalko aprindu klientiem. Biznesam attīstoties, George Ballantine & Sons sāka eksportēt savu viskiju pasaules tirgū. Šis zīmols kļuva par sinonīmu augstas kvalitātes viskija šķirnēm ar vienmērīgu garšas buķeti.

1910. gadā Ballantine’s mainīja skotu viskija vēsturi, atsakoties no tradicionālās apaļās pudeles un uzsākot Ballantine’s Finest ražošanu ikoniskajā kvadrātveida pudelē. Jaunais izskats, kas izturēja laika pārbaudījumu, izraisīja būtisku šīs šķirnes eksporta pieaugumu, kas turpinās vēl līdz šai dienai. Pašlaik Ballantine’s Finest ir vadošā skotu viskija šķirne pasaulē, ieņemot pirmo vietu 12 valstīs. Tas ne tikai liecina par lielu daudzumu lojālu klientu, bet arī veicina produkta pievilcību to valstu tirgos, kur tas nesen ienācis.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: