Latvijā izvēlēti divi Olimpiskās lāpas nesēji
Publicēts 30. septembrī, 2011.
Vakar par piemērotākajiem kandidātiem, kuri tiks nominēti Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai pārstāvēt Latviju Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafetē, tika izraudzīti Aivars Čaklis no Ventspils un Ieva Liepiņa no Rīgas. Olimpiskās uguns nesējus izvēlējās Londonas Olimpisko spēļu oficiālā vispasaules partnera Samsung rīkotajā atlases kampaņā, kuras laikā ikvienam tika sniegta unikāla iespēja kļūt par Latvijas pārstāvi Olimpiskās lāpas stafetē.

Aivars Čaklis ir sporta skolotājs Zūru pamatskolā, kurš visu savu mūžu ir veltījis sportam un darbam ar bērniem. Aivars katru gadu cītīgi strādā, lai aizvestu bērnus uz sacensībām ārzemēs, kā arī rīko sporta nometnes un pagasta sporta pasākumus.

Savukārt Ieva Liepiņa ir parādījusi apbrīnojamu gribasspēku, spējot atgūties pēc smagas avārijas un iemācīties no jauna staigāt, lai uzreiz atgrieztos pie iemīļotās sportošanas, skrienot maratonos, vingrojot, slēpojot un iesaistot arī citus aktīvam dzīvesveidam.

Atlases kampaņas uzvarētāji tika paziņoti īpašā pasākumā, kas notika Samsung Olimpiskajā teltī pie Latvijas Nacionālās operas. Pasākuma laikā atlases žūrijas pārstāvji - Aldons Vrubļevskis (Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents), Ineta Radeviča (Samsung sūtne Londonas Olimpiskajām spēlēm Latvijā) un Uļjana Semjonova (divkārtējā Olimpiskā čempione un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja) tikās ar iepriekš izvēlētajiem 20 labākajiem kandidātiem, lai paziņotu uzvarētājus, kuri tiks nominēti pārstāvēt Latviju kādā no Olimpiskās lāpas stafetes posmiem Lielbritānijā laikā no 2012. gada 18. maija līdz 27. jūlijam. Savukārt pasākuma noslēgumā visi klātesošie ar baloniem laida debesīs savus novēlējumus mūsu Olimpiskās uguns nesējiem un sportistiem, kas piedalīsies Londonas Olimpiskajās spēlēs.

„Atrast tos vienīgos un īstos cilvēkus, kas tiks nominēti Latvijas vārdā nest Olimpisko uguni, bija patiesi sarežģīti, jo ikviens no pieteiktajiem kandidātiem savā ziņā ir īpašs. Samsung vārdā vēlos pateikties visiem kandidātiem un jo īpaši cilvēkiem, kuri bija gatavi uzņemties iniciatīvu, piesakot kandidātus un tādējādi ļaujot arī plašākai sabiedrībai uzzināt par šiem apbrīnojamajiem cilvēkiem, kuri ir mums līdzās. Mēs ticam, ka Aivars Čaklis un Ieva Liepiņa godam pārstāvēs mūs visus Olimpiskajās spēlēs un tas noteikti viņiem kļūs par vienu no dzīves spilgtākajiem brīžiem, ko atcerēties,” skaidro Iveta Bojāre, Samsung Korporatīvo komunikāciju vadītāja.

No atlases finālam izvirzītajiem 20 kandidātiem ikviens varēja izvēlēties savu favorītu, balsojot mājas lapā www.samsung.lv. Balsojumā vislielāko balsu skaitu guva kandidāts no Lielvārdes - Agris Pikšens, kurš balvā no Samsung saņēma jaunāko Galaxy Tab planšetdatoru.

Par izvēlētajiem lāpas nesējiem atzinīgi izsakās arī Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis: „Olimpiskās lāpas nesēji vienmēr kļūst par neatņemamu Olimpiskās saimes daļu, un esmu patiesi lepns šodien uzņemt mūsu Olimpiskajā ģimenē vēl divus biedrus, kuri to ir godam pelnījuši.”

„Sportistam nav lielāka goda kā pārstāvēt savu valsti Olimpiskajās spēlēs – tāpēc ticu, ka arī mūsu lāpas nesējiem šis būs īpašs mirklis un iespēju piedalīties šajā vēsturiskajā notikumā viņi uzņems ar atbilstošu cieņu un atbildības sajūtu. Man ir patiess prieks, ka ar Samsung atbalstu mums ir izdevies Olimpisko spēļu svinībās iesaistīt arī cilvēkus, kas nav profesionāli sportisti, bet kuru sapņi ir ne mazāk ambiciozi, - tādējādi sniedzot apstiprinājumu tam, ka sapņi tiešām piepildās,” stāsta Ineta Radeviča, Samsung sūtne Londonas Olimpiskajām spēlēm Latvijā.

No Baltijas valstīm uz Londonas Olimpisko spēļu lāpas stafeti dosies 10 Starptautiskās Olimpiskās komitejas apstiprināti lāpas nesēji. Seši no lāpas nesējiem ir izraudzīti publiskā atlases procesā, savukārt vēl četri lāpas nesēji tiks izvēlēti slēgtā nominēšanas procesā un tiks paziņoti vēlāk.

Samsung Olimpisko lāpas nesēju atlases žūrijas komisijā ir Aldons Vrubļevskis (Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents), Sangho Jo (Samsung Electronics Baltics prezidents), Uļjana Semjonova (Olimpiskā čempione un Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītāja) un Ineta Radeviča (Samsung sūtne Londonas Olimpiskajām spēlēm Latvijā).


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: