Latvijā sievietes visbiežāk saņem komplimentus tieši par izskatu
Publicēts 8. martā, 2012.
Saka, ka vīrieši mīl ar vēderu, bet sievietes - ar ausīm. Tādēļ Sieviešu dienas ietvaros tirdzniecības centrs Domina Shopping noskaidroja, cik bieži apkārtējie ikdienā sievietes lutina ar komplimentiem. Kā liecina aptaujas rezultāti, Latvijā sievietes visbiežāk saņem komplimentus par izskatu, atsevišķām tērpa detaļām vai paveikto darbu. Turklāt visbiežāk sievietes ar komplimentiem lutina dzīvesbiedri un draudzenes.

Par izskatu komplimentus visbiežāk saņem puse aptaujāto respondentu. Gandrīz katra piektā aptaujātā Latvijas sieviete visvairāk atzinīgus vārdus no apkārtējiem saņem par apģērbu, apaviem vai aksesuāriem, bet katra desmitā daiļā dzimuma pārstāve visbiežāk gūst komplimentus par padarīto darbu vai skaistu smaidu.

Komplimenti par ārējo izskatu un labi padarītu darbu ir arī tā atzinība no apkārtējiem, kura sievietes iepriecina visvairāk. Tajā pašā laikā 49% daiļā dzimuma pārstāvju iepriecina jebkāda veida komplimenti.

Kā liecina Domina Shopping aptaujas rezultāti, lielākā daļa (39%) Latvijas sieviešu ar komplimentiem tiek lutinātas vairākas reizes nedēļā, bet trešā daļa aptaujāto sieviešu komplimentus saņem vismaz vairākas reizes mēnesī. Savukārt 14% sieviešu komplimentus saņem katru dienu.

Visbiežāk komplimentus Latvijas sievietes saņem no saviem dzīvesbiedriem (31%), taču ikdienā ar komplimentiem neskopojas arī draudzenes (24%), apkārtējie vīrieši (23%) un kolēģi (8%).

Sievietes tirdzniecības centram Domina Shopping atzina, ka papildus klasiskajiem komplimentiem par vizuālo tēlu un labu gaumi viņas saņemot arī mazāk izplatītus un brīžiem komiskus komplimentus. Piemēri: „Šodien spīd ļoti spoža saule, vai tā tomēr esi tu, kas mani apžilbinājusi ar savu smaidu?”, „Tev ir skaistas ausis”, „Tev ir skaistas rokas”, „Tu labi izskaties ar basām kājām”, „Man ļoti patīk tavi zobi”, „Tev ir ļoti skaisti vasaras raibumi”, „Tev pat ķieģeļi auskaru vietā izskatītos labi!”, „Tu šodien izskaties kā odziņa”, „Tev jauki smaržo mati”, „Tu vienkārši ideāli brauc ar automašīnu”.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: