Samsung meklē Olimpiskās lāpas nesējus
Publicēts 18. augustā, 2011.
No šodienas, 18. augusta Londonas Olimpisko spēļu vispasaules partneris Samsung Electronics Baltics sadarbībā ar savu sūtni Inetu Radeviču un Latvijas Olimpisko komiteju aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju izmantot unikālu iespēju nominēt savu kandidātu Olimpiskās lāpas stafetei. Par Olimpiskās lāpas nesēju var kļūt ikviens, kura nodarbošanās ir viņa aicinājums, bet sasniegumi – Olimpiskās lāpas cienīgi! Līdz pat septembra beigām Samsung kā oficiālais Olimpiskās lāpas stafetes partneris vadīs lāpas nesēju atlasi Latvijā, kas noritēs vairākās kārtās. No 18. augusta līdz 16. septembrim Samsung interneta mājas lapā www.samsung.lv ikviens Latvijas iedzīvotājs var pieteikt, viņaprāt, visatbilstošāko kandidātu lāpas stafetei, iesniedzot īsu pamatojumu, kāpēc tieši šim cilvēkam būtu jākļūst par Olimpiskās lāpas nesēju.

Visus pieteikumus izvērtēs žūrijas komisija – Latvijas Olimpiskās komitejas un Samsung pārstāvji, kuri izvēlēsies divdesmit vispiemērotākos kandidātus lāpas nešanai. Savukārt 22. septembrī tiks uzsākta publiska balsošana par izvēlētajiem divdesmit kandidātiem, kas noslēgsies 30. septembrī. Balsošanā tiks noteikti divi uzvarētāji, kuru kandidatūras tiks saskaņotas ar Starptautisko Olimpisko komiteju, lai pārstāvētu Latviju kādā no stafetes posmiem Lielbritānijā laikā no 2012. gada 18. maija līdz 27. jūlijam. Precīzs Latvijas lāpas nesēju stafetes posms un laiks tiks paziņots vēlāk.

Gatavojoties Londonas 2012. gada Olimpiskajām spēlēm, vieglatlēte Ineta Radeviča pildīs Samsung Electronics Baltics Olimpiskās sūtnes pienākumus Latvijā, līdz pat spēļu atklāšanai aicinot ikvienu iesaistīties sportiskās aktivitātēs un palīdzot izvēlēties Latvijas pārstāvjus Olimpiskās lāpas stafetei.

Ineta Radeviča: „Olimpiskās spēles viennozīmīgi ir unikāls notikums ikvienam sportistam, tomēr Olimpisko spēļu laiks ir aizraujošs notikums arī sporta līdzjutējiem un pat tiem, kas ikdienā neseko sporta norisēm, jo tā ir iespēja lepoties ar savu valsti. Tāpēc aicinu ikvienu izmantot šo unikālo iespēju un piedalīties Samsung Olimpisko lāpas nesēju atlasē, un nominēt savu kandidātu lāpas nešanai. Piesaki Olimpiskās lāpas stafetei ikvienu, kurš ikdienā tiecas paveikt vairāk, nekā no viņa gaida, un kurš ir cienīgs pārstāvēt Latviju. Pastāsti mums par viņu un sniedz šim cilvēkam iespēju kļūt par daļu no Olimpiskās vēstures. Nominēt var ikvienu – savu skolotāju, kolēģi, pat kaimiņu – kādu, kurš savus ikdienas pienākumus pārvērš patiesi izcilos panākumos.”

 „Jau daudzus gadus Samsung kompānijai sniedz savu atbalstu Olimpiskajām spēlēm, un šīs būs jau trešās Olimpiskās spēles, kurās mēs nodrošinām iespēju startēt lāpas nesējiem no Latvijas. Mēs esam patiesi iepriecināti, ka ar savu regulāro atbalstu Olimpisko svinību izvēršanai pasaulē esam snieguši iespēju arvien plašākai sabiedrības daļai iesaistīties šajā neaizmirstamajā notikumā. Šī gada Samsung Olimpisko lāpas nesēju atlases devīze ir Ar Samsung šīs ir mūsu visu Olimpiskās spēles, tādējādi mēs vēlamies sniegt iespēju ikvienam cilvēkam Latvijā sajust Olimpisko spēļu svētku gaisotni un ap to valdošās pozitīvās emocijas, vienlaikus kļūstot par daļu no šī vēsturiskā notikuma,” stāsta Sangho Jo, Samsung Electronics Baltics prezidents.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis skaidro: „Olimpiskā uguns simbolizē Olimpiskās saimes vienotību, un tie divi cilvēki no Latvijas, kam uzticēsim skrējienu ar Olimpisko lāpu, var gatavoties vienam no savas dzīves lielākajam piedzīvojumiem, kas pavērs jaunas iespējas izzināt Olimpisko kustību no līdz šim nebijuša skatu punkta. Lai veicas!”

 

Samsung un Olimpiskās lāpas stafetes vēsture Latvijā

Kopš Seulas Olimpisko spēļu sponsorēšanas 1988. gadā Samsung ir turpinājis sniegt regulāru atbalstu šim aizraujošajam globālajam notikumam. Arī šogad Samsung ir piešķirts Londonas 2012. gada Olimpisko spēļu oficiālā vispasaules partnera statuss. 

Londonas 2012. gada Olimpiskās spēles būs trešā reize, kad Samsung Electronics kā oficiālais Starptautiskās Olimpiskās komitejas partneris sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju sniegs unikālu iespēju pārstāvēt Latviju Olimpisko spēļu atklāšanas stafetē.

Iepriekš Samsung Electronics ir nodrošinājis Latvijas lāpas nesēju dalību Olimpiskās lāpas stafetē 2006. gada Turīnas ziemas olimpiskajās spēlēs un 2008. gada Pekinas vasaras olimpiskajās spēlēs.

Turīnas Olimpiskās lāpas stafetē Latviju pārstāvēja atlases konkursa uzvarētājs Māris Čīma, biatlonists Krists Eiduks un Latvijas Olimpiskās komitejas Goda prezidents Vilnis Baltiņš. Savukārt Pekinas olimpisko spēļu stafetē lāpu nesa atlases konkursa uzvarētāja jaunā vieglatlēte Anete Midrijāne un uzņēmuma RD Elektroniks valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Meilekhs.

Pirmais Latvijas lāpnesis bija Mārtiņš Zemītis, kas pārstāvēja Latviju Olimpiskās lāpas stafetē pirms Barselonas Olimpiādes 1992. gadā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: